Viszonylag kezdő vezetőként dolgoztam és új emberekkel akartam bővíteni a csapatomat. Néhányszor csúnyán mellé nyúltam. Komoly mennyiségű pénz, idő és energia úszott el, amit azokba fektettünk, akik végül nem váltak be. Arról nem is beszélve, hogy minden egyes távozás és kiválasztási kudarc a teljes csapatra rossz hatással volt érzelmileg is.


Talán a harmadik eset után döntöttem úgy, hogy ebből elég, nem akarok többet hibázni. Keresni kezdtem egy megbízható, objektív eszközt, ami segít, hogy minél kevésbé vegyek zsákbamacskát.


Egy ügyfelem ajánlotta a ProfileXT ® tesztet.


Ők a lehető legegyszerűbb módon mutatták meg nekem, hogy mit tud ez a teszt. Felajánlottak egy ingyenes próba lehetőséget. A kitöltés után leültem Székely Gáborral, a Profiles International Kft. egyik tulajdonosával és tanácsadójával. Másfél órát beszélgettünk és Gábor csalhatatlan biztonsággal elmesélte hogyan működöm, hol vannak az erősségeim és rátapintott a gyenge pontjaimra.


Bónuszként a teszteredmény választ adott egy régóta feszítő személyes kérdésemre is.


Le voltam nyűgözve. Gábor nem tudott rólam előzetesen semmit. Mindössze egy számsorokkal tarkított papírról elmesélte hogyan vagyok összerakva.


Attól kezdve senkit nem vettem fel anélkül, hogy meg ne néztem volna a tesztjét. Ráadásul megtanultam magam is kiértékelni a számsorokat és 2019 óta PXT Tanácsadóként is dolgozom. Kiválasztásban kézenfekvő eszköz a PXT, megvizsgálni a munkaköri rátermettséget. De ezen felül egyetlen tesztből még számos előnyt hoztunk ki az évek során.


Csapatvezetőként minden kollégám tesztjét kiértékeltem. Az eredmény hozzásegített ahhoz, hogy jobban értsem, mi motiválja és mi frusztrálja őket. Könnyebb volt ösztönözni és megtalálni a személyre szabott kulcsot mindenkihez. Nem volt kérdés kit nevezzek ki irányító funkcióba, mert pontosan láttam kiben van meg a potenciál. A teszteredményeket minden csapattag betette a közösbe. Lett egy közös értésünk, fel tudtunk oldani eltérő működésből származó konfliktusokat, megtanultuk értékelni egymás erősségeit és támogatni egymást azokon a területeken, ahol nehezebben boldogultunk.


A PXT teszt megismerése megváltoztatta az életemet. Megváltoztatta a vezetői működésemet, adott egy új „szemüveget”, keretrendszert. A ProfileXT ® tesztet a teljes munkavállalói életciklus alatt használni tudom, a kiválasztástól akár az exit interjúig.


Ha téged is érdekel, hogyan vedd fel a legrátermettebbeket, milyen potenciál rejtőzik az
embereidben és hogyan tudod a legjobbat kihozni belőlük, kattints ide és kérj egy demo tesztet,
ingyenes kiértékeléssel.